RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI

"Uygunsuzluk tespit ettiğimiz bin 200 işletmemize 70 milyon TL’yi aşkın idari para cezası uygulamış bulunuyoruz"

Tarih: 25.03.2025 12:29 Güncelleme: 25.03.2025 12:28
RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILDI
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

 

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı, şekerleme, pastacılık ve unlu mamul gibi ürünlere yönelik denetimlerini artırdı. İstanbul'da iki ayrı çikolata fabrikası denetlenirken, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, "Uygunsuzluk tespit ettiğimiz bin 200 işletmemize 70 milyon TL’yi aşkın idari para cezası da uygulamış bulunuyoruz" dedi.

 

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri, Ramazan Bayramı'nda tüketimi artması muhtemel un ve unlu mamuller, et ve et mamulleri, süt ve süt ürünleri ile şekerli mamuller üreten işletmelerde denetimde bulundu. Esenyurt ve Eyüpsultan’da bulunan iki ayrı çikolata fabrikasında yapılan denetime İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Tarım ve Orman Bakanlığı Risk Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Ali Ünverdi ve Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanı Mehmet Menderis de katıldı.

Kontrollerde üretimde kullanılan ham maddelerden başlanarak, üretimin tüm aşamaları kontrole tabi tutuldu. Gıda işletmelerinin kayıt işlemleri ile resmi kontrolleri, 39 ilçe müdürlüğünde görevli 822 resmi kontrol görevlisi tarafından yürütüldü.

 

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, vatandaşların da gıda denetçisi olmasının önemine vurgu yaparak, uygunsuzlukların "Alo 174" ihbar hattına bildirilmesi gerektiğini belirtti. Parıldar, "Ürünlerin hazırlandığı üretim tesislerinin de denetimlerini yaptık. İşletmemizin ham maddelerin girişinden nihai ürüne kadar süreç içerisinde gerek kalite kontrol sistemleri gerek izleme sistemleri ve gerekse hijyen yönünden denetimlerini gerçekleştirdik. Bu işletmemizde bugün itibarıyla herhangi bir usulsüzlük bulunmuyor. İstanbul’da 133 bin 500’den fazla gıda işletmemiz var. 2024 yılında 230 binin üzerinde denetim gerçekleştirdik. 2025 yılı içerisinde de 53 bin denetim gerçekleştirdik ve işletmelerden aldığımız bin 253 numune ile de işletmelerin kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir olumsuzluk durumunda da gerek idari gerek savcılık boyutunu gerekse de bakanlığımızın insan sağlığını olumsuz etkileyen durumlarda da Kamuoyu Bilgilendirme Platformu’nu aktif olarak kullandık" dedi.

 

Vatandaşın gıda denetçisi olmasını arzuladıklarını belirten Parıldar, "İstanbul’da uygunsuzluk tespit ettiğimiz bin 200 işletmemize 70 milyon TL’yi aşkın idari para cezası da uygulamış bulunuyoruz. Nihai olarak şunu söylemek istiyorum; 822 gıda denetçisi ile 39 ilçede İstanbul’da hizmet üretmeye çalışıyoruz. Ancak asıl olan tüketicinin her birinin bir gıda denetçisi olarak gördüğümüz süreçte özellikle tüketicilerimizden uygunsuzluk gördüğü ve tespit ettiği bir durum olursa ‘Alo 174 Gıda İhbar Hattı' ile bizlere ulaşsınlar. Bizler de anında müdahale edelim" diye konuştu.

 

İstanbul'da yılbaşından bugüne kadar 53 bin gıda işletmesi denetlendi

İstanbul’da 2025 yılı itibarı ile faaliyet gösteren 133 bin 513 gıda işletmesi bulunduğu belirtildi. İl ve ilçe müdürlüklerinin gıda kontrol ekipleri, yılbaşından bugüne kadar 53 bin gıda işletmesini denetledi. 2025 yılında uygunsuzluk tespit edilen yaklaşık bin 200 işletme hakkında 70 milyon TL’nin üzerinde idari para cezası uygulanırken, 11 İşletme hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

Niğde Barosu Sosyal Tesisleri Kiraya Verilecek

Niğde’de 3. Kattan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

Niğde’de Yağma Operasyonu: 2 Tutuklama

Niğde Dahil 55 İlde Siber Suç Operasyonu: 301 Şüpheli Yakalandı

Ulukışla’da TIR Kazası: 1 Ölü

Vefa Camii’nde Sabah Namazı Buluşması

TYSD Niğde Şubesi Bağışçılarıyla Buluştu

Kaymakam Bektaş’tan Çamardı İlçe Devlet Hastanesine Ziyaret

Türkçenin Zarafeti Bu Kursta Öğretiliyor

Niğde Belediyespor ile Kırşehir 2-2 Berabere Kaldı

Niğde Belediyespor’dan Ara Transferde Üç Takviye

Niğde’ye 3 yeni uzman hekim atandı

Niğde’de Öğrencilerden Yerli Teknoloji Şöleni: “TEKNOTÜRK” Sergisi Açıldı

Çamardı’nın İlk Kadın Jandarma Komutanı Göreve Başladı

Niğde’de Kaza Yapan Aracın Sürücüsü Kayboldu

Niğde Süt Üreticileri Birliği’ne 1. Derece Tarımsal Örgüt Belgesi

Başkan Doygun, Bölge Müdürü Baykendi’yi Ağırladı

MİLLETVEKİLİ UZKURT "TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Çiftlik’ten Okul Sporlarında Büyük Gurur

Niğde’de Okul Sektör İş Birliği Masaya Yatırıldı

Niğde’de 15 Dakikalık Park İhlallerine Zabıta’dan Sıkı Takip

Niğde’de 15 Hükümlü Devlet Desteğiyle İş Hayatına Atıldı

Bor’da Geri Manevra Faciası: 62 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Aşçılık Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Niğde’den Gazze’ye Destek: “Tek Yürek” Kermesi

Niğde Belediyesi'nden Genç Çiftlere Müjde

Niğde’de “Zamanın ve Zarafetin İzinde” Sergisi Açıldı

Vali Çelik, Mağdur Aileyi Ziyaret Etti

AK Parti Niğde İl Teşkilatı Yeni Yönetimini Açıkladı

Niğde’de Apartmanda Doğalgaz Patlaması

Yükleniyor

  • Salı 4 ° / -6.3 ° false
  • Çarşamba 2.1 ° / -7.1 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe 7.4 ° / -1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9