Niğde’de yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan düğün ve sünnet konvoyları, trafikte yeni bir tehlikeyi de beraberinde getirdi.
Kentin ana arterlerinde bahşiş almak amacıyla konvoyların önüne atlayan çocuklar hem kendi hayatlarını riske atıyor hem de trafik güvenliğini tehdit ediyor.
Özellikle hafta sonları Bankalar Caddesi, Bor Yolu ve şehir merkezindeki kavşak ve ışıklarda sıkça karşılaşılan manzaralar, sürücüler arasında büyük tepkiye yol açıyor. Bahşiş almak için hareket halindeki araçların önüne atlayan çocuklar, kaza riskini katbekat artırıyor. Vatandaşlar ise hem ailelere hem yetkililere çağrıda bulunuyor.
"3-5 KURUŞ UĞRUNA CAN TEHLİKEYE ATILIYOR"
Sürücüler, çocukların araçların üzerine çıktığını, istemedikleri miktarda bahşiş aldıklarında ise araçlara zarar verdiklerini belirterek, “Bu manzaraları her yaz yaşıyoruz. Bu çocuklar ya ailelerinden habersiz ya da bilinçli şekilde bu işe yönlendiriliyor. Bahşiş için kendilerini tehlikeye atıyorlar. Üstelik bu tehlike sadece onların değil, bizim de can güvenliğimizi tehdit ediyor” ifadelerini kullandılar.
YETKİLİLERE ÇAĞRI: ÖNLEM ALINMADAN BİRİNİN CANI YANMASIN
Vatandaşlar, bahşiş terörünün önüne geçilmesi için özellikle hafta sonları trafik yoğunluğu yaşanan güzergâhlarda denetimlerin artırılması gerektiğini vurguladı. “Bir çocuğun hayatını kaybetmesi ya da bir aracın kazaya karışması mı bekleniyor? Bu konuda emniyetin, zabıtanın ve ilgili kurumların daha etkin tedbirler alması şart. Gerekirse bu çocukları sokağa gönderen aileler hakkında da işlem yapılmalı” görüşüne yer verdiler.
Kent genelinde kronikleşen bu durumun artık sıradanlaşmaması gerektiğini belirten sürücüler, “Bahşiş terörü”nün can almadan sona erdirilmesini istiyor.