MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YALÇIN: "MEMUR ENFLASYONUN SEBEBİ DEĞİL, MAĞDURUDUR"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur enflasyonun sebebi değil, mağdurudur. Bütçe denkleştirmesi, mali disiplin, enflasyonla mücadele dediğiniz her şeyin faturasını sadece memurlar ödüyor" dedi.

Tarih: 26.08.2025 17:52 Güncelleme: 26.08.2025 17:52
MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI YALÇIN:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde takvim işliyor. Kısmi anlaşma ile biten müzakere sürecinin sonucunda birçok hizmet kolunda anlaşma sağlanırken, genele ilişkin hükümlerde yapılan zam teklifinde ise uzlaşma sağlanamadı. Bu kapsamda Memur-Sen (Memur Sendikaları Konfedarasyonu), toplu sözleşme sürecinde hükümetin kamu çalışanlarına sunduğu teklifin yetersiz olduğu gerekçesiyle bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi. Eyleme Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve sendika üyeleri katıldı.

"Adil bir karar verilmesi için yine eylemdeyiz"
Memur ve memur emeklileri için burada bulunduklarını ve dengesiz ücret dağılımı için haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Dün nasıl Anadolu Meydanı'nda 25 bin emekçiyle sesimizi yükselttiysek, bugün burada, adil bir karar verilmesi için Maliye Bakanlığı önünde toplandık, eylemdeyiz. Çünkü karar da sorumluluk da Maliye Bakanı'ndadır. Yaptığımız tüm görüşmelerde taleplerimiz, itirazlarımız konusunda bizi haklı buluyor. Biz, 'hak vermeyin, hakkımızı verin' deyince topu Maliye Bakanlığı'na atıyorlar, bizi anlayışla karşılayın diyorlar. Aileleriyle birlikte 25 milyonu insanımızı bulan memur ve memur emeklisinin tahammülü kalmadı. Biz masada ve salonda anlattık. Herkesle konuştuk. 'Artık bizi anlayın' diyoruz" şeklinde konuştu.

"Bıçak kemiğe dayandı"
Memur ve memur emeklilerinin adil ücret adaletsizliği konusunda mağdur olduğunu ve enflasyonun zararını memurun çektiğini söyleyen Yalçın, "Artık bıçak kemiğe dayandı. Memur ve emekli iyice bunaldı. Maliye Bakanı'na sesleniyoruz. 'Memur enflasyonun sebebi değil, mağdurudur, bunun da sorumlusu sizsiniz.' Bütçe denkleştirmesi, mali disiplin, enflasyonla mücadele dediğiniz her şeyin faturasını sadece memurlar ödüyor. Herkese cömert davranırken sadece memurlar ve emekliler bütçeye yük görülüyor. Alın terinin, emeğin hakkını vermezseniz, ücrette adaleti sağlamazsanız toplumda huzur kalır mı? Aynı işi yapanların farklı ücretler alması durumunda çalışma barışı sağlanır mı? Sermayeye vergi indirimleri, vergi afları yapılırken, teşvikler dağıtılırken, faize-rantiyeye para bulunurken, memura, emekliye gelince 'kasa boş' sözlerinin inandırıcılığı olur mu" diye konuştu.

"Hala geç kalınmış değil, bu çarpıklık düzeltilebilir"
Gelirde adaletsizlik konusunda mağduriyetin önüne geçilmek için hala zamanın var olduğunu ve feryatlarına kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Yalçın, "Bugün hala geç kalınmış değil. Bu çarpıklık düzeltilebilir. Mağduriyetin önüne geçilebilir. Sesimize kulak verin, adaleti sağlayın. Bugün sadece kamu görevlilerinin değil, 85 milyonun gözü üzerinizde. Buradan Hakem Heyeti'ne de sesleniyoruz. Noter damgasından kurtulmak istiyorsanız, vesayeti reddedin. Talimatla değil, adaletle karar verin. Elinizdeki bu fırsatı iyi değerlendirin. Memura, yoksulluğu reva görecek bu kararı asla kabul etmeyeceğiz, asla sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Yorum

Niğde Barosu Sosyal Tesisleri Kiraya Verilecek

Niğde’de 3. Kattan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

Niğde’de Yağma Operasyonu: 2 Tutuklama

Niğde Dahil 55 İlde Siber Suç Operasyonu: 301 Şüpheli Yakalandı

Ulukışla’da TIR Kazası: 1 Ölü

Vefa Camii’nde Sabah Namazı Buluşması

TYSD Niğde Şubesi Bağışçılarıyla Buluştu

Kaymakam Bektaş’tan Çamardı İlçe Devlet Hastanesine Ziyaret

Türkçenin Zarafeti Bu Kursta Öğretiliyor

Niğde Belediyespor ile Kırşehir 2-2 Berabere Kaldı

Niğde Belediyespor’dan Ara Transferde Üç Takviye

Niğde’ye 3 yeni uzman hekim atandı

Niğde’de Öğrencilerden Yerli Teknoloji Şöleni: “TEKNOTÜRK” Sergisi Açıldı

Çamardı’nın İlk Kadın Jandarma Komutanı Göreve Başladı

Niğde’de Kaza Yapan Aracın Sürücüsü Kayboldu

Niğde Süt Üreticileri Birliği’ne 1. Derece Tarımsal Örgüt Belgesi

Başkan Doygun, Bölge Müdürü Baykendi’yi Ağırladı

MİLLETVEKİLİ UZKURT "TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Çiftlik’ten Okul Sporlarında Büyük Gurur

Niğde’de Okul Sektör İş Birliği Masaya Yatırıldı

Niğde’de 15 Dakikalık Park İhlallerine Zabıta’dan Sıkı Takip

Niğde’de 15 Hükümlü Devlet Desteğiyle İş Hayatına Atıldı

Bor’da Geri Manevra Faciası: 62 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Aşçılık Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Niğde’den Gazze’ye Destek: “Tek Yürek” Kermesi

Niğde Belediyesi'nden Genç Çiftlere Müjde

Niğde’de “Zamanın ve Zarafetin İzinde” Sergisi Açıldı

Vali Çelik, Mağdur Aileyi Ziyaret Etti

AK Parti Niğde İl Teşkilatı Yeni Yönetimini Açıkladı

Niğde’de Apartmanda Doğalgaz Patlaması

Yükleniyor

  • Salı 4 ° / -6.3 ° false
  • Çarşamba 2.1 ° / -7.1 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe 7.4 ° / -1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9