İmrahor Köyü’nde yaşanan su sıkıntısını dile getirmek için cesersus.com’u ziyaret eden Köy Muhtarı İbrahim Ünal, ziyaret sırasında yaptığı açıklamasında DSİ 45. Niğde Şube Müdürü Ahmet Elbasan hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.
İmrahor Sulama Göletinden köye su bırakılması talebi ile DSİ Niğde Şube Müdürü Ahmet Elbasan’ı köydeki çiftçiler ile birlikte ziyaret ettiklerini belirten Muhtar Ünal, ziyaret sırasında Müdür Elbasan’ın kendisine, “Kime danıştınız da ektiniz”, “Yanarsa yansın köyün mahsulü, bana mı danıştınız da ektiniz” gibi kelimeler kullandığını iddia etti.
“KİME DANIŞTINIZDA EKTİNİZ”
İmrahor Köyü Muhtarı İbrahim Ünal, yaptığı açıklamasında, “DSİ Müdürü Ahmet Elbasan’nın yanına köydeki çiftçilerle beraber gitti. Ahmet Elbasan bizi karşıladı. Müdürüm bizim göletin geçici kabulü oldu, suyu bir bıraksanız da çiftçinin hararetini alsak dedik. Suyu bırakamam dedi. Neden diye soruncu, kesin kabulünü yapmadık dedi. Bende şefi aradım bana dedi ki, 3-5 eksik çıktı Konya’dan ekip bekliyoruz, bayramdan sonra hallederiz dedi.
Aşağı yukarı 3 bin 500 dönüm yer ekili şu anda, patates ve fasulye. Köylünün kirazı, elması bitti. Buğdayı ve arpası da yandı kuraklıktan dolayı, biz bu ürünleri baraja güvenerek ektik dedim. Bize Ahmet Bey, dedi ki siz kime danıştınız da ektiniz dedi” ifadelerini kullandı.
“SUYUN VERİLMEYECEĞİ SÖYLENSEYDİ KİMSE BİR ŞEY EKMEZDİ”
DSİ Niğde Şube Müdürü Ahmet Elbasan’ın “Siz kime danıştınız da ektiniz” dediğini iddia eden Muhtar Ünal, “Bu söz üzerine Müdürüm ben muhtarım. Madem önce bana söyleseydiniz, İmrahor ve Basmakçı Köyü’ne su yok deseydiniz, bir yazı gönderseydiniz veya bir telefon etseydiniz kimse ekmezdi dedim. Siz oraya kaç kere geldiniz bir yıl içinde 15 kez geldiniz dedim” şeklinde konuştu.
“BANA NE YANARSA YANSIN KÖYÜN MAHSULÜ BANA MI DANIŞTINIZ”
İmrahor Köyü Muhtarı İbrahim Ünal, 6 ay önce sulama göletinin İmrahor Köyüne verilmesi için dilekçe yazdıklarını belirterek, “Göletin kullanımın, bakımının köyümüze verilmesi için dilekçe yazdık, onu da vermediler. Müdür Ahmet Bey versem bile diyor, başka sulama birliği olmazsa suyu açmam diyor. Sulama birliği kurun diyoruz suyu verin diyoruz oda yok. 15 gün içinde su verilmezse biz bittik ürünlerimiz çöp olacak dedik. Bana diyor, bana ne yanarsa yansın köyün mahsulü bana mı danıştınız da ektiniz diyor. Bu sözlere buradaki arkadaşların çiftçilerin hepsi şahit. Böyle bir konuşma oldu aramızda, kapısının önüne güvenliği çağırdı, halbuki hiçbir şey yok, bizde oradan kalktık ve Niğde Vali Yardımcısı Ahmet Arık’ın yanına gittik.
Vali Yardımcısı Ahmet Arık bizi iyi karşıladı DSİ Niğde Şube Müdürlüğünü daha sonra da bölge müdürlüğünü aradı hızlansın dedi. Ama Ahmet Bey hala aynı. Biz gerekli yerlere gideceğiz dedik, gerekirse cumhurbaşkanına gideceğiz dedik, Müdür Ahmet Bey, valla nereye giderseniz gidin dedi. Kabul olsa bile birlik olmazsa yine açmam dedi” şeklinde konuştu.