Deprem sonrası tartışılıyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT için son sözü söyledi

2 milyon 250 bin kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinin deprem sonrası 1 yıl ertelenmesi tartışmaya açılmıştı. AK Partili üst düzey kaynaklardan alınan bilgiye göre düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM'den yasalaşarak geçmesi

Tarih: 18.02.2023 19:32 Güncelleme: 18.02.2023 19:30
Deprem sonrası tartışılıyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT için son sözü söyledi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

10 ili yıkan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) beklediği düzenleme ilgili bir erteleme olup olmadığı gündeme getirilmişti. Bazı basın yayın organlarında konunun  AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) görüşüldüğü ve EYT düzenlemesinin bir yıl ertelenmesi önerisi getirildiği iddia edilmişti.

Haber7.com AK Parti MYK’da konunun gündeme gelmediği bilgisine ulaştı. Ancak MYK toplantısından daha önce konunun  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarıldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise, "İnsanlara söz verdik" ifadelerini kullanarak EYT düzenlemesinin mevcut haliyle Meclis’ten geçirilmesi yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. AK Partili üst düzey kaynaklardan alınan bilgiye göre, Meclis’in bu hafta toplanması halinde EYT’nin de gündeme alınacağı dile getirildi.

TBMM 21 ŞUBAT'TA AÇILACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş 14 Şubat tarihinde twitter hesabından Meclis’in açılacağı tarihle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz.

Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir.

2 MİLYON 250 BİN KİŞİ EMEKLİ OLACAK

EYT düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekli olması, 4 milyon kişinin ise 3-4 yıl içerisinde prim günlerini doldurdukça emeklilik hakkı kazanması bekleniyor.

 


 

TEKLİF 4 MADDEDEN OLUŞUYOR
AK Parti ve MHP milletvekilleri ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin imzasını taşıyan teklif, 4 maddeden oluşuyor. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici maddeyle, ilgili kanunlara göre, teklifin yürürlük tarihinden sonra aylık bağlanması talebinde bulunanlardan yaşlılık veya emekli aylığı bağlanacak olanlar, söz konusu hükümlerde yaş dışındaki diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emekli aylığından yararlanacak.

Bu fıkra esas alınarak geriye dönük herhangi bir ödeme yapılmayacak ve geriye dönük hak talep edilemeyecek.

İlk defa yaşlılık veya emekli aylığı bağlananlardan, yaşlılık veya emekli aylığı talebi nedeniyle işten ayrılış bildirgesi verilenlerin işten ayrılış tarihini takip eden 10 gün içerisinde en son çalışılan özel sektör iş yerinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya başlamaları halinde, çalışılmaya başlandığı tarihten itibaren, sosyal güvenlik destek primi işveren hissesinin 5 puanlık kısmına isabet eden tutar Hazinece karşılanacak.

Sosyal güvenlik destek primi işveren hissesi indiriminden yararlanılan sigortalının işten ayrılması halinde bu indirimden tekrar yararlanılamayacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya alınan işçiler ile il özel idareleri ve belediyeler ile bağlı kuruluşlarında ve bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinde, birlikte veya ayrı ayrı sermayesinin yarısından fazlası il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlarına ait şirketlerde işçi statüsüne geçirilenlerin; emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmaları halinde, çalıştırıldıkları kamu kurum ve kuruluşları veya şirketlerce iş sözleşmelerinin feshedilmesini zorunlu tutan düzenlemeler yürürlükten kaldırılacak.

(KAYNAK: haber7.com)

 

 

 

 

 

Yorum

Niğde HEM’den İstihdama Yönelik Yeni Kurs

Niğde Mali Müşavirler Odası’ndan 586 Sayılı Tebliğe Tepki

NÖHÜ’de Geleceğin Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Bor’da Aralık Ayı Mutad Toplantısı Yapıldı

Niğde’de Narkotik Operasyonu: 7 Kişi Cezaevine Gönderildi

Niğde’de Trafik Denetimleri Sıkılaştı: 2 Bin 376 Sürücüye Ceza

Niğde Barosu Sosyal Tesisleri Kiraya Verilecek

Niğde’de 3. Kattan Düşen Kadın Hayatını Kaybetti

Niğde’de Yağma Operasyonu: 2 Tutuklama

Niğde Dahil 55 İlde Siber Suç Operasyonu: 301 Şüpheli Yakalandı

Ulukışla’da TIR Kazası: 1 Ölü

Vefa Camii’nde Sabah Namazı Buluşması

TYSD Niğde Şubesi Bağışçılarıyla Buluştu

Kaymakam Bektaş’tan Çamardı İlçe Devlet Hastanesine Ziyaret

Türkçenin Zarafeti Bu Kursta Öğretiliyor

Niğde Belediyespor ile Kırşehir 2-2 Berabere Kaldı

Niğde Belediyespor’dan Ara Transferde Üç Takviye

Niğde’ye 3 yeni uzman hekim atandı

Niğde’de Öğrencilerden Yerli Teknoloji Şöleni: “TEKNOTÜRK” Sergisi Açıldı

Çamardı’nın İlk Kadın Jandarma Komutanı Göreve Başladı

Niğde’de Kaza Yapan Aracın Sürücüsü Kayboldu

Niğde Süt Üreticileri Birliği’ne 1. Derece Tarımsal Örgüt Belgesi

Başkan Doygun, Bölge Müdürü Baykendi’yi Ağırladı

MİLLETVEKİLİ UZKURT "TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Çiftlik’ten Okul Sporlarında Büyük Gurur

Niğde’de Okul Sektör İş Birliği Masaya Yatırıldı

Niğde’de 15 Dakikalık Park İhlallerine Zabıta’dan Sıkı Takip

Niğde’de 15 Hükümlü Devlet Desteğiyle İş Hayatına Atıldı

Bor’da Geri Manevra Faciası: 62 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Aşçılık Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Yükleniyor

  • Çarşamba 2.1 ° / -7.1 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Perşembe 7.4 ° / -1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9