Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilini de kapsayan 20 Mayıs–10 Haziran tarihleri arasında şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik kapsamlı denetimler gerçekleştirildiğini açıkladı. Denetimlerde fahiş fiyatlı bilet satışı, korsan taşımacılık ve yetki belgesiz faaliyetler mercek altına alındı.
Bakan Uraloğlu, söz konusu süreçte 1.372 otobüs işletmesinin ve 40 bin 767 otobüs seferinin denetlendiğini belirterek, "Fahiş fiyat uygulayan ve tarifeye uymayan işletmelere göz açtırmadık. Toplamda 4 bin 971 işlemde, 25 milyon 822 bin 849 lira tutarında idari ceza uyguladık." dedi.
Uraloğlu, denetimlerin sadece elektronik ortamla sınırlı kalmadığını, otogarlar, yol kenarları ve karayolları denetim istasyonlarında da sahada sıkı kontroller yapıldığını aktardı. Denetimlerin Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) üzerinden de anlık olarak sürdürüldüğü bildirildi.
Bayram tatili boyunca yoğun seyahat trafiğine dikkat çeken Uraloğlu, 20 Mayıs–10 Haziran arasında 1 milyon 172 bin 549 seferde toplam 12 milyon 743 bin 525 yolcunun seyahat ettiğini kaydetti. Otobüslerin bu süreçte 145 milyon kilometreyi aşkın yol kat ettiğini ifade etti.
Bakanlık, şehirlerarası yolcu taşımacılığında düzenin sağlanması ve vatandaşların mağdur edilmemesi için denetimlerin sadece bayram dönemleriyle sınırlı kalmayacağını vurgulayarak, yıl boyunca ülke genelinde sıkı denetimlerin süreceğinin altını çizdi.