Niğde'nin başarılı güreşçisi Doğan Sabaz, Türkiye Şampiyonu unvanını elde etmesinin ardından Yetim Eli Derneği tarafından düzenlenen özel bir törenle altınla ödüllendirildi. Dernek binasında gerçekleşen etkinlikte, Sabaz'ın başarısı kutlanırken, genç sporcuya ve tüm gençlere sporun önemi vurgulandı.
DERNEK BAŞKANI MERCAN'DAN ANLAMLI MESAJ
Yetim Eli Derneği Başkanı Şahin Mercan, törende yaptığı konuşmada 57 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Doğan Sabaz'ın kasabalarını gururlandırdığını söyledi. Mercan, "Televizyondan izledik, duygulandık. Biz gençliğimizde güreşirdik, bir saat, bir tişört verilse dünyalar bizim olurdu. Doğan kardeşimize altın hediye ederek bu başarıyı taçlandırmak istedik. Bu, sadece onun değil, gençlerimiz için büyük bir ilham kaynağıdır" ifadelerini kullandı. Mercan ayrıca spora yönelmenin ekran bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak için önemli olduğunu belirtti.
AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN MİLLİ GURUR
Mercan, genç güreşçinin bayram sonrası kampa katılacağını ve 25 Haziran'da İtalya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini açıkladı. "İnşallah Avrupa Şampiyonu olarak döner ve onu coşkuyla karşılarız" dedi.
DOĞAN SABAZ'DAN BÜYÜK HEDEFLER
Törende konuşan Doğan Sabaz, bu başarının sadece bir başlangıç olduğunu vurguladı: "Artık milli formayla mindere çıkıyorum. Hedefim Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları." Gençlere spora yönelmeleri tavsiyesinde bulunan Sabaz, "Bu illa güreş olmak zorunda değil; koşu, yüzme, futbol veya basketbol da olabilir. Spor, stresten uzaklaşmak, disiplin kazanmak ve sağlıklı yaşamak için şart" dedi.