Tarih: 30.12.2022 10:08

Niğde’de Teh­li­ke­li Kö­pek­ Cinslerine 'UYUM' Eği­ti­mi

Facebook Twitter Linked-in

Evcil hay­van­lar ülke ge­ne­lin­de kayıt al­tı­na alı­nır­ken, ba­rı­nak­la­ra bı­ra­kı­lan teh­li­ke­li ırk hay­van­lar, ömür boyu bu­ra­lar­da ya­şa­ya­cak­lar. Bu kap­sam­da Niğde Be­le­di­ye­si Hay­van Ba­kı­me­vi ve Re­ha­bi­li­tas­yon Mer­ke­zin­de bu­lu­nan teh­li­ke­li kö­pek­ler, diğer hay­van­lar­la sos­yal­le­şip, uyum için­de ya­şa­ya­bil­me­le­ri için eği­ti­li­yor.

 


 

TEHLİKELİ KÖ­PEK­LE­RE UYUM EĞİTİMİ
'Hay­van­la­rı Ko­ru­ma Ka­nu­nu' kap­sa­mın­da ülke ça­pın­da teh­li­ke arz eden kö­pek­ler mik­ro­çip uy­gu­la­na­rak kayıt al­tı­na alı­nır­ken, bir­çok teh­li­ke arz eden köpek so­ka­ğa ve ba­rı­nak­la­ra bı­ra­kıl­dı. Bu süre zar­fın­da Niğde'de bir­çok teh­li­ke­li ırk Niğde Be­le­di­ye­si ba­kı­me­vi ve re­ha­bi­li­tas­yon mer­ke­zi­ne bı­ra­kıl­dı. Bu hay­van­la­rın ba­kı­mı ve te­da­vi­le­ri Niğde Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­li­yor.


OYUN­LAR­LA EĞİTİM YA­PI­LI­YOR
Ömür boyu ba­rı­nak­ta ka­la­cak teh­li­ke­li kö­pek­le­rin, diğer kö­pek­ler­le sos­yal­le­şip, uyum­lu ya­şa­ya­bil­me­si için Niğde Be­le­di­ye­si ve­te­ri­ner­le­ri ta­ra­fın­dan bir eği­tim baş­la­tıl­dı. Ko­nuy­la il­gi­li bir açık­la­ma yapan Niğde Be­le­di­ye­si Ve­te­ri­ner İşleri Mü­dü­rü Tunç Bil­gin "Biz, bu kö­pek­le­rin diğer hay­van­lar­la sos­yal­leş­me­le­ri için eği­tim­ler ve­ri­yo­ruz. Yap­mış ol­du­ğu­muz bu eği­tim­ler­le sal­dır­gan­lık­la­rıy­la bi­li­nen teh­li­ke­li kö­pek­ler­le önce göz te­ma­sı ku­ru­yor ar­dın­dan beden di­li­ni kul­la­na­rak çe­şit­li oyun­lar­la uy­sal­laş­ma­la­rı­nı sağ­lı­yo­ruz. Ba­rı­nak gö­rev­li­le­ri ise ömür boyu bu­ra­da ya­şa­ya­cak teh­li­ke­li kö­pek­le­re nasıl yak­laş­ma­la­rı ge­rek­ti­ği ve gün­lük yap­ma­la­rı ge­re­ken ru­tin­ler ko­nu­sun­da eği­ti­li­yo­ruz. "ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı. Tunç Bil­gin, Özel­lik­le teh­li­ke­li ırk­lar ömür boyu ba­rı­nak­lar­da ka­la­cak­la­rı için per­so­ne­le, hay­van­la­ra nasıl dav­ran­ma­la­rı ge­rek­ti­ği, gün­lük yap­ma­la­rı ge­re­ken ru­tin­ler ko­nu­sun­da eği­tim ver­dik­le­ri­ni söy­le­di.

 


 

PER­SO­NEL EĞİTİMDEN GEÇİRİLİYOR
Mer­sin Mars K9 Köpek Okulu'nun sa­hi­bi ve pro­fes­yo­nel köpek eğit­me­ni Rasim Tekin, proje kap­sa­mın­da önce Niğde Be­le­di­ye­sin­de gö­rev­li per­so­nel­le­rin eği­tim­den geç­ti­ği­ni söy­le­ye­rek, "Bu­ra­da bu­lu­nan gö­rev­li ar­ka­daş­la­ra köpek beden dil­le­ri­ni doğru şe­kil­de öğ­re­nip, ana­liz et­me­si, on­la­rın dün­ya­sı­nı nasıl kont­rol ede­bi­lir­ler, nasıl ile­ti­şi­me ge­çe­bi­lir­ler; bun­la­rı an­lat­tık. Daha sonra ye­te­nek­li, bu ko­nu­da ger­çek­ten pro­fes­yo­nel ola­rak hiz­met ve­recek ar­ka­daş­lar­la bir­lik­te bir ekip oluş­tur­duk" dedi.


AMA­CI­MIZ SEVGİYİ YAY­MAK
Ya­pı­lan eği­tim fa­ali­yet­le­ri ile il­gi­li bir açık­la­ma yapan Niğde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Emrah Öz­de­mir; "Biz Niğde Be­le­di­ye­si ola­rak şeh­ri­miz­de ya­şa­yan sokak hay­van­la­rı­na karşı ol­duk­ça du­yar­lı ha­re­ket edi­yo­ruz. Ala­nın­da uzman ve­te­ri­ner­le­ri­miz­le ve per­so­ne­li­miz­le ve mo­dern ba­rı­nak im­kan­la­rı­mız­la en sağ­lık­lı ko­şul­lar­da hay­van­la­rı­mı­zı ko­ru­yo­ruz. So­kak­ta ya­şa­yan dost­la­rı­mız için mama da­ğı­tı­mı­nı sür­dü­rü­yo­ruz. Be­le­di­ye ola­rak tüm can­la­rı­mı­zın ya­nın­da­yız, bu eği­tim­ler va­sı­ta­sı ile kö­pek­le­rin kor­ku­la­rı­nı ye­ne­rek daha mutlu şe­kil­de ya­şa­ma­la­rı­nı amaç­lı­yo­ruz. Tüm bu ça­lış­ma­lar için 1 mil­yon li­ra­nın üze­rin­de bir bütçe ayır­dık. Be­le­di­ye ola­rak sa­de­ce şehir mer­ke­zi­ne değil şeh­ri­mi­zin bütün il­çe­le­ri­ne ve ka­sa­ba­la­rı­na hiz­met edi­yo­ruz. İlçe­le­ri­miz­den hay­van­lar ba­rı­na­ğı­mı­za ge­ti­ri­li­yor biz bes­len­me­si­ni ba­kı­mı­nı ya­pı­yo­ruz. Hay­van­la­rın bes­len­me­si ve te­da­vi­le­ri için gö­rev­li­le­ri­miz 24 saat ça­lı­şı­yor. Biz şeh­ri­mi­zi bütün can­lı­la­rın güven için­de ya­şa­dı­ğı bir şehir yap­ma­ya ka­rar­lı­yız. Sokak hay­van­la­rı için sev­gi­mi­zi or­ta­ya koy­ma­ya devam ede­ce­ğiz. " diye ko­nuş­tu.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —