İLK İHALE YAPILMADAN İPTAL EDİLMİŞTİ
Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasının hasarlı merdivenleri için Niğde İl Özel İdaresi tarafından 16.05.2025 tarihinde yayınlanan ihale ilanıyla, 26.05.2025 tarihinde ihaleye çıkılmıştı. Fakat ihale yapılmadan 22.05.2025 tarihinde yapım işi ihalesi iptal edilmişti. İptal nedeni de "İlan, Teknik ve İdari Şartnamenin Dışında İhale Dokümanlarında Eksikliğin Fark Edilmesi - İlan, Teknik ve İdari Şartnamenin Dışında İhale Dokümanlarında Eksikliğin Fark Edilmesi ve bazı pozlar arasında uyuşmazlık olduğu ayrıca yaklaşık maliyete etki etmesi" olarak açıklanmıştı.

9 TEMMUZ'DA YENİDEN İHALEYE ÇIKIYOR
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Merdiven yapım işinin 9 Temmuz 2025 tarihinde Niğde İl Özel İdaresi'nce yeniden ihale edilecek.
Vatandaşlar, Kültür Müdürlüğü binasında yıl boyunca düzenlenen etkinliklere dikkat çekerek, mevcut durumun hem güvenlik hem de erişim açısından ciddi sorunlara neden olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, "Kültürel programlara gelen insanlar binaya girmekte zorlanıyor. Bu sorun artık çözüme kavuşmalı" dedi.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, merdivenlerin onarımı için gerekli ödenek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aktarılmış durumda. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından çalışmaların hızla başlatılması bekleniyor.
