Tarih: 11.08.2025 14:26

NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE İKİNCİ YENİ MR CİHAZI HİZMETE GİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Hastaneye Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ikinci yeni MR cihazı, ek binada hasta kabulüne başladı.

Başhekim Doç. Dr. Kürşad Ramazan Zor, yeni cihazın hizmete girmesiyle birlikte, özellikle anestezi altında MR çekimi gereken çocuk hastaların daha rahat ve güvenli şekilde tetkik edilebileceğini belirtti. "Anestezili MR çekimi imkanı sunan cihazımız, özellikle küçük yaştaki hastalarımız için büyük avantaj sağlıyor" diyen Doç. Dr. Zor, hastanede günlük ortalama 200-250 MR tetkikinin gerçekleştirildiğini aktardı.

Başhekim Zor, "Sağlık Bakanlığımızın desteğiyle hastanemize kazandırılan ikinci MR cihazı, tanı ve tedavi süreçlerimizde ileri teknolojiden daha etkin şekilde faydalanmamıza olanak sağladı. Bu yatırımlar sayesinde halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cihazın hastaneye kazandırılmasında katkısı bulunan Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Niğde İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Doğan Bahadır İnan ile anestezili çekimlerde görev alan Doç. Dr. Mustafa Kaçmaz ve anestezi ekibine teşekkür eden Doç. Dr. Zor, sağlık hizmetlerinin niteliğinin artarak devam edeceğini vurguladı.

 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —