Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
NGC Başkanı Düzgün mesajında, "Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
Elbette ki kadının hakkını bir güne sığdırmak mümkün değildir. Özellikle bizim topraklarımızda, bizim kültürümüzde kadın hem toplumun hem de toplumun çekirdeği olan ailenin temelidir. O; mübarek elleriyle, şefkatiyle, merhametiyle Orhan'ı gazi, Mehmet'i Fatih, Kemal'i Atatürk yapmıştır. Kadın, bir anne olarak bir eş olarak ya da bir evlat olarak evini çekip çevirdiği kadar, toplumu şekillendirmiş, toplumu iyiliğe dönüştürmüş, ülkeye istikamet çizmiş kutsal bir varlıktır.
Biliriz ki kadın mutlu olduğu sürece içinde yaşadığı toplumu mutlu etmiştir. Kadın huzurlu olduğu sürece, toplumu, huzurun merkezi haline getirmiştir. Kadın umut içindeyse o toplum geleceğine umutla bakmıştır. Ve kadın ışık olduğu sürece toplum o ışığın aydınlığında yürüyebilmiştir.
Bizler kadınlarımızı girişimcilik kaynağından beslenen, cesaret nakışları ile nakşedilmiş bir ruha sahip kılarsak, sosyal yaşamın her alanını kadınlarımızla kuşatırsak işte o zaman onları 3'üncü sayfa haberlerine malzeme yapmamış oluruz.
Toplumumuzun büyük bir kesiminde hala erkeğin üstünlüğüne dayanan bakış açısının ve kadınlara karşı belirli ön yargıların egemen olması, kadınların aile içi şiddete ve töre cinayetlerine maruz kalmaları insan hakları açısından kadınların karşı karşıya bulunduğu sorunlar arasında yer almaktadır. Bunlar daha çok eğitim ve haklara sahip çıkmakla çözülecektir.
Kadınlarımızın toplumda hak ettikleri konuma yükselmeleri, geleceğe güvenle bakmaları, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirildikleri nesillerin başarısında anahtar bir rol oynamaktadır. Bir ana olarak geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı ahlak, edep ve terbiye dahilinde yetiştirerek topluma faydalı birer fert olmaları yolunda gösterdikleri gayret ve fedakârlık her türlü takdirin üstündedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bizi biz yapma hedefinde, yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, en derin saygılarımı sunuyorum" dedi.
