Tarih: 09.01.2023 11:24

Ma­li­ye 1 günde artan konut fi­yat­la­rı­na in­ce­le­me baş­lat­tı

Facebook Twitter Linked-in

Orta ge­lir­li­le­re yö­ne­lik 'Yeni Evim' kam­pan­ya­sı­nın açık­lan­ma­sı­nın ar­dın­dan 'fır­sat­çı­lar' yine ha­re­ke­te geçti. Kam­pan­ya­nın açık­lan­dı­ğı gün­den iti­ba­ren konut fi­yat­la­rı­nın ani ar­tı­şı, Ha­zi­ne ve Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı'nı ha­re­ke­te ge­çir­di.
Konut kam­pan­ya­sı­nın ar­dın­dan, fi­yat­lar­da ani artış ya­şan­dı. Ha­zi­ne ve Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı, fiyat ar­tış­la­rı­nın ar­dın­dan ha­re­ke­te geçti. Sabah'ın ga­ze­te­sin­den Betül Ala­kent'in ak­tar­dı­ğı bil­gi­le­re göre ba­kan­lık 'fır­sat­çı­la­rı' ta­ki­be aldı.
Bu kap­sam­da Sa­hi­bin­den.​com plat­for­mun­dan 31 Ara­lık 2022 ta­rih­li ilan fi­yat­la­rı­nı is­te­yen Ha­zi­ne ve Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı mü­fet­tiş­le­ri, fi­yat­la­rı tek tek in­ce­le­yecek.
Pi­ya­sa­yı ma­ni­pü­le eden­le­ri tes­pit edecek olan ba­kan­lık, bu fır­sat­çı­la­ra çok yük­sek ce­za­lar ke­secek. Aynı za­man­da fır­sat­çı­lık ya­pı­la­rak fi­ya­tı yük­sel­ti­len ko­nut­la­ra kam­pan­ya des­te­ği ve­ril­me­yecek.
Fi­yat­lar aynı gün arttı
Orta ge­lir­li­ye yö­ne­lik konut kam­pan­ya­sı 4 Ocak'ta açık­lan­mış­tı.
Yüzde 10 pe­şi­nat, 15 yıla kadar vade ile 0.69'dan baş­la­yan oran­lar­la kredi des­te­ği­nin sağ­la­na­ca­ğı kam­pan­ya­nın açık­lan­ma­sıy­la bir­lik­te ilan si­te­le­rin­de de konut fi­yat­la­rı­na zam­lar baş­la­dı. Baş­vu­ru­la­rın 16 Ocak'ta alı­na­ca­ğı kam­pan­ya ön­ce­sin­de fır­sat­çı­lar ha­re­ke­te geçti.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —