Veysel Everdi Niğde'nin Bor ilçesinde bulunan Bor Sanayisi'nde metal üzerine çalıştıklarını belirterek "Kurban bayramı zamanında kelle ütme işi yaptıklarını" söyledi. İlk olarak kendi kellerini üttüklerini daha sonra kardeşi Mustafa ile bayramlarda kelle ütme hizmeti vermeye karar verdiklerini ve 3 yıldır Bor'da kelle yemeği sevip kelle ütemeyen yada ütme imkanı olmayanlar için hizmet veriyor. Kelle ve bacak takım başı 200 TL'den günde 100 adete kadar kelle ve paça üttüklerini belirtti.

Mustafa Everdi kardeşler Kurban bayramlarında dönüşümlü olarak kelle üterek kazanç sağladıklarını söyledi..
Emsallerinin kelle ütme ve parçalamayı bilmediklerine vurgu yapan Veysel Everdi, "Kelle ötmedeki amaçlarının kurban bayramlarında kesilen kurbanların kellelerinin çöpe gitmesini önleyerek bir noktada ev ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. Ütme işlemini biz yaptığımız zaman ev hanımları kolaylıkla kelle yemeklerini yapıp sofralarına getirebiliyor. Bu sayede kelleler de çöpe gitmiyor ve ziyan olmuyor. Bayanlar evlerde genelde paça tarzı olarak kelleyi değerlendiriyor bazıları da Niğde'nin patentli yemeği olan kelle söğüşü olarak ta sofralara getiriyor." dedi.

Kurban bayramında kurbanını kesen Sultan Tan, "Genellikle kelleyi kendim üttüyordum. Bor sanayisinde kelle ütüldüğü duyunca buraya getirdim. Ütülen kellelerin ağızlarını ayırdıktan sonra evde temizleyeceğim, düdüklüye koyup kaynatacağım ve daha sonra da kelle paça yapacağım. Kurban kellesini kimse ziyan etmesin üttürerek değerlendirsin." önerisinde bulundu.
Your browser doesn't support HTML5 video.