Ziyaret kapsamında enstitü personelleriyle bir araya gelen Genel Müdür Dr. Mustafa Altuğ Atalay'a, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak tarafından enstitü ve yürütülmekte olan ARGE faaliyetleri ile ilgili sunum yapıldı.
Sunumun ardından Genel Müdür Atalay ve Daire Başkanı Yılmaz, enstitü ARGE merkezi, laboratuvarlarını ve diğer tesisleri gezerek yerinde incelemelerde bulundu.
YUMRU ÜRETİM TESİSİNİ GEZDİ
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay ve Tarla Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Suat Yılmaz daha sonra Türkiye'de ilk olarak havada (aeroponik), suda (hidroponik) ve topraklı ortam olmak üzere 3 ayrı üretim sisteminin bulunduğu enstitünün mini yumru üretim tesisini gezdi. Havada denilen aeroponik sistemde bitki başına yaklaşık 100-150 mini yumru üretimi sağlanmakta, suda denilen hidroponik yöntemde ise bitki başına yaklaşık 50-60 mini yumru üretimi gerçekleştiriliyor.
Genel Müdür Atalay mini yumru üretimi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi altıktan sonra ziyaret sona erdi.

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay ve Tarla Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Suat Yılmaz'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
